Російські окупанти намагалися наступати на 10 напрямках, їх відкинули – Генштаб ЗСУ

Окупанти намагаються взяти під контроль Донбас, ЗСУ їх стримують
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Російські окупанти продовжують спроби взяти під свій контроль весь Донбас та утримати захоплені території в інших регіонах України. Про це поінформував 18 серпня у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"На краматорському напрямку ворог [...] вів наступ у напрямку Миколаївка – Виїмка, успіху не мав, відійшов. На бахмутському напрямку [...] окупанти вели наступ у напрямках Володимирівка – Соледар, Покровське – Бахмутське, Покровське – Бахмут, Клинове – Бахмут, Семигір'я – Зайцеве, Семигір'я – Кодема та Гольмівський – Зайцеве. На жодному з напрямків наступу загарбники не досягли жодних позитивних результатів і з втратами відійшли", – ідеться в повідомленні.

Також противник наступав у напрямку Лозове – Першотравневе, але відійшов, не домігшись успіху, зазначили українські воїни.

"На новопавлівському та запорізькому напрямках противник [...] намагався вести штурмові дії у напрямку Єгорівка – Шевченкове, успіху не мав, відійшов", – підкреслили в Генштабі ЗСУ.

За його даними, окупанти продовжують стріляти з артилерії й танків, ведуть розвідку за допомогою безпілотників, а в районі Леб'яжого Харківської області дистанційно замінували місцевість.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російська армія відкрито вторглася до України 24 лютого.

Станом на серпень на Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону – Лисичанськ – ЗСУ покинули 3 липня.

Донецьку область Збройні сили України контролюють на 45%, говорив голова обладміністрації Павло Кириленко 2 липня.

У Харківській області окуповано приблизно 31% території, повідомляв голова ОВА Олег Синєгубов 29 травня.