Російські окупанти обстріляли Бахмут. Двоє людей загинули, 13 дістали поранення

Унаслідок обстрілу пошкоджено і зруйновано приватні домоволодіння, багатоквартирні будинки та інші об'єкти
Фото: Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА) / Telegram

Російські окупанти напередодні з артилерії обстріляли Бахмут і Бахмутський район Донецької області. Про це 7 січня у Telegram повідомила пресслужба Офісу генпрокурора України.

"Унаслідок потужних мінометних атак по житлових кварталах загинули 66-річний чоловік і 61-річна жінка. Ще 13 людей отримали мінно-вибухові травми й осколкові поранення", – ідеться в повідомленні.

Окрім цього, пошкоджено і зруйновано приватні домоволодіння, багатоквартирні будинки та інші об'єкти.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України)", – зазначили в Офісі генпрокурора.

Прокурори проводять документування воєнних злочинів, скоєних збройними силами РФ.

Контекст:

Генеральний штаб ЗСУ наприкінці грудня 2022 року зазначав, що противник зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на лиманському, бахмутському та авдіївському напрямках у Донецькій області.

Швидкість просування російських військ поблизу Бахмута сповільнилася останніми днями, повідомив американський Інститут вивчення війни 25 грудня. Росія навряд чи досягне значного прориву під Бахмутом найближчими тижнями, прогнозувала 3 січня 2023 року британська розвідка.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний 3 січня у розмові з головою Об'єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі розповів, що на ділянці Соледар – Бахмут – Майорськ ситуація залишається складною, ворог "фактично по трупах своїх" намагається просуватися вперед.