Російські окупанти під дулом автомата вивозять жителів Попасної – голова райадміністрації

Мирних жителів вивозять "у недемократичний спосіб", зазначив Ханатов
Фото: ЕРА (архів)
Після того, як 8 травня Збройні сили України вийшли з Попасної Луганської області, російські окупанти почали примусово вивозити жителів міста. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив 13 травня голова Попаснянської районної військової державної адміністрації Микола Ханатов, інформує "Радіо Свобода".

"Станом на 8 травня в місті Попасна залишалося 1,5 тис. людей. Усі, хто хотів вчасно виїхати з Попасної, вони всі мали таку можливість. Але все потрібно робити своєчасно. І зараз окупант у недемократичний спосіб приїжджає в укриття, наставляє дуло автомата й забирає з міста Попасна наших попаснян у Первомайськ та Стаханов, які вже вісім років окуповані", – сказав він.

Ханатов пояснив, що зараз райадміністрація розташована в Бахмуті Донецької області, звідки "розвозить гуманітарну допомогу та здійснює евакуацію громади міста Попасна, до якої загалом входять 14 населених пунктів".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Генштаб Збройних сил України на початку квітня повідомив, що Росія перегруповувала свої війська, щоб зосередити зусилля на наступі на сході України, мета – окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.

Президент України Володимир Зеленський 29 квітня заявив, що окупанти хочуть перетворити на руїни Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасну та інші міста Донбасу.

8 травня стало відомо, що ЗСУ відійшли від повністю зруйнованої Попасної на укріпленіші позиції, які було заздалегідь підготовлено.