Російські окупанти вбили 15 липня вісьмох мирних жителів Донецької області – голова обладміністрації

Донбас окупанти обстрілюють регулярно
Фото: Павло Кириленко / Facebook
15 липня жертвами обстрілів з боку російських окупантів стало восьмеро жителів Донецької області. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко, проінформувало агентство LIGA.net.

"Сьогодні дуже багато обстрілів. [...] Станом на зараз (приблизно о 22.00. – "ГОРДОН") вісім людей загинуло, 13 отримали поранення по цивільному населенню", – сказав він.

Голова обладміністрації зазначив, що обстрілів у п'ятницю зазнали Бахмут, Слов'янськ, Соледар, Сіверськ, Торецьк, Вугледар та інші населені пункти.

"Бачимо тактику окупанта. Вони намагаються максимально діяти так, щоб у людей був страх, була паніка", – вважає Кириленко.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Окупанти щоденно обстрілюють населені пункти Донецької області.

Контекст:

На початку квітня ЗСУ вигнали окупантів із північних областей України, із середини квітня загарбники зосередили сили на сході України.

"Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

Донецьку область Збройні сили України контролюють на 45%, казав Кириленко 2 липня. Регіон окупанти обстрілюють регулярно.