Російські окупанти вранці зруйнували в Донецькій області ще дві школи – Кириленко

Окупанти не припиняють руйнувати міста і села Донецької області
Фото: Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА) / Telegram
Ще дві школи зруйнували російські окупанти в Донецькій області сьогодні вранці – у Костянтинівці та Бахмуті. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко у зведенні про ситуацію в регіоні станом на 10.00 24 липня.

Він зазначив, що у Новодмитрівці від російського обстрілу постраждав дитячий садок.

Приблизно о 5.00 російська ракета вдарила по околицях Курахівської громади – зруйнувала приватний будинок.

"Не припиняються обстріли Сіверська, Мар'їнки та Красногорівки – пошкоджено приватні будинки та господарські об'єкти. Про постраждалих на даний час інформація не надходила", – додав Кириленко.

За інформацією голови ОВА, 23 липня внаслідок російських обстрілів у Донецькій області загинуло двоє людей, ще двох було поранено.

Контекст:

На початку квітня ЗСУ витіснили окупантів із північних областей України, із середини квітня загарбники зосередили сили на сході України.

"Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону, Лисичанськ, ЗСУ покинули 3 липня.

У МВС України вважають, що захопити Донецьку область окупантам буде "набагато складніше", ніж Луганську.

Донецьку область Збройні сили України контролюють на 45%, говорив Кириленко 2 липня.