Російські окупанти із "Градів" обстріляли Дніпропетровську область

Російські окупанти неодноразово обстрілювали Дніпропетровську область від початку повномасштабного вторгнення
Фото: Валентин Резніченко / Дніпропетровська ОДА (ОВА) / Telegram

Російські окупанти 9 травня обстріляли Дніпропетровську область. Про це у Telegram повідомив голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

"Знову ворожа атака. Орки обстріляли з "Градів" Широківську громаду. У селі Ганнівка один будинок зруйновано, кілька пошкоджено. Люди не постраждали. Більшість місцевих виїхала", – зазначив Резніченко.

За словами голови ОВА, село залишилося без світла. Нині там працюють електрики.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські окупанти неодноразово обстрілювали Дніпропетровську область від початку повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого.

Зокрема, 24 березня вони завдали ракетного удару по одному з військових об'єктів у регіоні, 30 березня – по Дніпру та Новомосковську. У Дніпрі ракета влучила у нафтобазу, в Новомосковську – в один із заводів. Ціллю російських військових також стала військова частина. 9 квітня окупанти знищили інфраструктурний об'єкт у Дніпрі і пошкодили промисловий об'єкт в області.

16 квітня Резніченко повідомив про обстріл неробочої птахофабрики. 21 квітня окупанти завдали ракетних ударів по залізничній інфраструктурі у Новомосковському районі.