Російські окупанти зосередили до трьох БТГр навпроти Чернігівської та Сумської областей – Держприкордонслужба

Окупанти й далі обстрілюють прикордонні райони Чернігівської та Сумської областей, зазначили у ДПСУ
Фото: Media Center Ukraine / Facebook
Російські окупанти зосередили до трьох батальйонно-тактичних груп (БТГр) навпроти Чернігівської та Сумської областей, але ударного угруповання для ймовірного повторення вторгнення в Україну не зафіксовано.

Про це 8 червня на брифінгу, який транслювали на YouTube-каналі Media Center Ukraine – Ukrinform, повідомив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко.

"Росія продовжує утримувати у своїх прикордонних районах навпроти Чернігівської і Сумської областей підрозділи збройних сил для демонстрації своєї присутності та сковування дій підрозділів сил оборони України. За інформацією Генштабу ЗСУ, це приблизно три батальйонно-тактичні групи. У той же час ми не відмічаємо формування ворогом ударного угруповання, яке могло б повторити вторгнення на територію України", – сказав Демченко.

Він зазначив, що окупанти й далі обстрілюють прикордонні райони двох областей, наражаючи на небезпеку мирне населення.

За останні шість днів зафіксовано понад 70 обстрілів цих територій, їз них понад 50 – з артилерії, решта зі стрілецької зброї та авіації, резюмував Демченко.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Частину Чернігівської та Сумської областей було окуповано після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого.

На початку квітня північні регіони України звільнили від російських окупантів, але військові РФ і далі обстрілюють Чернігівську та Сумську області з російської території.

За даними голови Сумської ОВА Дмитра Живицького, окупанти обстрілюють і свої території – 6 червня під удар потрапило селище Тьоткіно в Курській області РФ.