Російські окупанти зосередилися на захопленні Сіверська Донецької області – Генштаб ЗСУ

Окупанти намагаються захопити Донбас
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

На сході України російські окупанти намагаються вести наступ поблизу Сіверська й Бахмута Донецької області. Про це поінформував 17 липня у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"На донецькому напрямку противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах встановлення контролю над містом Сіверськ та просування у напрямку міста Бахмут", – ідеться у повідомленні.

Українські військові розповіли про атаку противника поблизу адмінкордону Луганської та Донецької областей.

"Ворожі штурмові дії поблизу Григорівки наші воїни швидко придушили. Окупанти із втратами відійшли. [...] Окупанти намагалися штурмувати та наступати поблизу Берестового, Білогорівки, Яковлівки та Новолуганського. Недолугі дії ворога знову завершилися провалом та втратами особового складу", – наголосили у ЗСУ.

За даними Генштабу, російські підрозділи також "намагалися покращити тактичне положення" біля населених пунктів Михайлівка, Павлівка та Новомихайлівка, "отримали відсіч і безславно вдалися до втечі".

На харківському напрямку окупанти намагаються втримати зайняті позиції, водночас ведуть обстріли не лише на цьому напрямку, а й на інших ділянках сходу і півдня України.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня ЗСУ вигнали окупантів із північних областей України, із середини квітня загарбники зосередили сили на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону, Лисичанськ, ЗСУ покинули 3 липня. Під контролем українських військових залишається два села у регіоні.

Донецьку область Збройні сили України контролюють на 45%, говорив голова обладміністрації Павло Кириленко 2 липня.