Російські пропагандисти змушують окупантів зніматися в агітаційних роликах – ГУР Міноборони

Для створення сюжетів пропагандисти вимагають в окупантів по кілька разів мінувати та розміновувати вже очищену від боєприпасів територію
Фото: ЕРА
Для імітації успішного наступу армії РФ російські пропагандисти змушують командування окупантів відводити з передових позицій і виділяти в їхнє розпорядження солдатів і військову техніку для участі в зйомках агітаційних роликів та фейкових "репортажів із передової". Про це 13 травня повідомило у Facebook Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Окупантів заставляють копати окопи в тилових районах та імітувати обладнання передових позицій, стріляти з мінометів, танків та артилерії, імітувати штурмові дії", – ідеться в повідомленні.

Відомо, що для створення сюжетів пропагандисти також вимагають в окупантів кілька разів мінувати й розміновувати вже очищену від боєприпасів територію.

За даними української розвідки, під час одного з таких розмінувань на Арабатській Стрілці, розташованій у тимчасово окупованому Криму та Херсонській області, кілька російських військовослужбовців дістали осколкові поранення та контузії.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

За даними Генштабу ЗСУ, втрати серед особового складу російських окупантів у війні проти України станом на 13 травня сягнули приблизно 26,9 тис. військових, за добу було ліквідовано 250 осіб.