Російські війська випустили до 80 снарядів із РСЗВ "Град" по території Нікопольського району – голова Дніпропетровської ОВА

Окупанти вночі вдарили із РСЗВ по Нікопольському району, зазначив Резніченко
Фото: Валентин Резніченко / Facebook
Російські окупаційні війська в ніч на 30 липня обстріляли територію Нікопольського району Дніпропетровської області з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ).

Про це у Facebook повідомив голова обласної військової адміністрації (ОВА) Валентин Резніченко.

"Ніч була напруженою в Нікопольському районі. Російські війська кілька разів накрили його вогнем із [РСЗВ] "Градів". Направили на нічний Нікополь та Червоногригорівську громаду до 80 снарядів", – написав керівник ОВА.

Унаслідок обстрілів у Нікополі знищено один приватний будинок, ще 15 пошкоджено, приблизно стільки ж пошкоджено господарських будівель.

Окрім того, виведено з ладу електромережу, майже 1 тис. людей залишилися без світла, додав Резніченко.

"Є руйнування на двох місцевих підприємствах. На одному з них сталося загоряння. Вогнеборці приборкували полум’я кілька годин. Попередньо, люди не постраждали, – наголосив голова Дніпропетровської ОВА. – У Червоногригорівській громаді минулося без жертв та руйнувань".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські окупанти із 12 липня системно обстрілюють Нікополь та Нікопольський район із боку Енергодара, повідомляв голова РВА Євген Євтушенко. Він запропонував жителям Нікополя тимчасово покинути місто через регулярні обстріли.