Російських окупантів вибили з Дмитрівки в районі Ізюма – Генштаб ЗСУ

Противник намагається не допустити виходу ЗСУ до кордону з Росією
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

У Харківській області Збройні сили України звільнили від окупантів село Дмитрівка. Про це поінформував 17 червня у Facebook Генеральний штаб ЗСУ.

"Підрозділи сил оборони України змусили противника залишити населений пункт Дмитрівка Ізюмського району Харківської області", – ідеться в повідомленні.

У Генштабі зазначили, що на харківському напрямку противник намагається не допустити виходу українських військових підрозділів "до державного кордону України та в тил російського угруповання військ, яке діє на слов’янському напрямку".

"Із метою виявлення слабких місць в обороні наших військ у районах Дементіївки, Рубіжного та П’ятихаток [Харківської області] ворог задіяв диверсійно-розвідувальні групи. Українські воїни їх виявили і завдали втрат. Противник відійшов", – пояснили в ЗСУ.

Російські війська зосередилися також на продовженні наступу в напрямку Слов’янська Донецької області, у цьому районі бої тривають.

"Поблизу Краснопілля [Донецької області] намагався вести розвідку боєм, успіху не мав, відступив. Ворог здійснював систематичні артилерійські обстріли в районах населених пунктів Дібрівне, Пашкове, Грушуваха, Курулька, Велика Комишуваха [Харківської області]", – інформує Генштаб.

Він також розповів про спробу росіян провести розвідку боєм у районі Кочубеївки Харківської області.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські війська перебувають на території Харківської області від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого. Обласний центр та інші населені пункти регіону постійно зазнають артилерійських обстрілів та авіаударів.

За даними голови Харківської обладміністрації Олега Синєгубова станом на 29 травня, загарбники окупували приблизно 31% території регіону. Росіяни намагалися захопити Харків, проте їм це не вдалося.