Російський окупант, який убив мирного жителя під Києвом, "спалився" через селфі на вкрадений телефон. ЗМІ дізналися його ім'я

Окупанти зняли самі себе на вкрадений у місцевих жителів телефон
Фото: slidstvo.info
20-річний російський військовий Данило Фролкін під час окупації села Андріївка Київської області в березні стратив місцевого жителя. Перед відходом із села він зробив селфі на вкрадений телефон, що дало змогу ідентифікувати його особу. Про це йдеться в розслідуванні "Слідство.Інфо".

Окупанти зайняли село, яке розташоване між Бородянкою та Макаровим, наприкінці лютого. Під час окупації Фролкін відібрав у місцевих пенсіонерів Тетяни та Леоніда мобільний телефон.

Російський солдат певний час користувався цим телефоном, зокрема робив селфі та спільні фото з іншими військовими. Але перед утечею із села він видалив фото й залишив телефон у селі. За кілька тижнів сім'ї вдалося відновити видалені файли і знайти фото з обличчям Фролкіна та інших російських окупантів.

Жителі села Андріївка впізнали і Фролкіна, і інших окупантів. Зокрема, місцевий житель Василь підтвердив, що саме Фролкін 2 березня вбив його односельця Ігоря Єрмакова пострілом у голову. Як заявили сестрі вбитого самі окупанти, вони виявили в його телефоні знімки російської військової техніки – чоловік фотографував пересування військових РФ і передавав дані ЗСУ, за що його стратили.

Завдяки фото журналістам вдалося ідентифікувати Фролкіна та кількох інших окупантів. Усі вони служили у 64-й мотострілецькій бригаді – вона відома своїми звірствами в Бучі, яку вони захопили після виходу з Андріївки.

Фролкін народився у багатодітній сім'ї в містечку Рубцовськ у Західному Сибіру. Після закінчення школи він пішов до коледжу, але потім його призвали до армії. 2020-го він підписав контракт і почав служити у 64-й мотострілецькій бригаді, що дислокується в селі Князе-Волконське біля міста Хабаровськ. У складі цієї бригади Фролкін вторгся наприкінці лютого в Київську область.

Данило Фролкін, який убив місцевого жителя в Андріївці. Фото: slidstvo.info

Удалося з'ясувати імена й інших товаришів по службі Фролкіна – Руслан Глодов, Микита Акімов. Останній уже фігурував у розслідуванні журналістів у зв'язку зі злочинами в Бучі.

У червні Офіс генпрокурора України оголосив Фролкіну підозру в убивстві мирного жителя Андріївки.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Відео: Слідство.Інфо | Розслідування, репортажі, викриття / YouTube

Контекст:

Російські окупанти зайшли на територію Київської області в перші дні вторгнення, вони намагалися захопити Київ, але зазнали поразки.

2 квітня стало відомо, що всю Київську область звільнено від російських окупантів. У населених пунктах регіону почали знаходити тіла вбитих мирних жителів, зокрема зі зв'язаними руками. Частину вбитих виявили в підвальних приміщеннях, частину – на вулицях, декого поховали у братських могилах. Загиблих від рук окупантів мирних жителів і далі знаходять та ідентифікують.

Станом на 17 липня в Київській області вже виявлено 1346 тіл мирних жителів, убитих російськими військовими.