Російському командиру, який наказав обстрілювати житлові райони Харківської області, оголосили підозру

Російські війська обстрілюють Харківську область із початку відкритого вторгнення

Фото: EPA
Харківські правоохоронці оголосили про підозру російському військовослужбовцю, який наказав обстріляти житлові райони у Малій Рогані та Вільхівці з вогнеметної системи залпового вогню "Буратіно". Про це в інтерв'ю "Укрінформу", опублікованому 1 червня, розповів голова Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

Ідеться про командира окремої мотострілецької бригади 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу РФ, він родом з Ужгорода.

За даними слідства, 26 березня цей російський командир, перебуваючи в селі Мала Рогань Харківського району, наказав застосувати важку вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1 "Буратіно" у напрямку житлових масивів селищ Мала Рогань та Вільхівка.

Унаслідок обстрілу було пошкоджено цивільну інфраструктуру, мінно-вибухові травми дістала 13-річна дівчинка. Пізніше вона померла у лікарні.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські війська перебувають на території Харківської області від початку відкритого вторгнення РФ в Україну 24 лютого.

За інформацією голови Харківської ОВА Олега Синєгубова станом на 11 травня, жертвами росіян у Харківській області стало майже 800 людей.

За даними Синєгубова станом на 29 травня, загарбники окупували приблизно 31% території регіону. Окупанти намагалися захопити Харків, проте їм це не вдалося.