Розбиті багатоповерхівки, п'ять пожеж та 14 поранених. Рятувальники показали наслідки денного обстрілу Харкова

Наслідки російського обстрілу Харкова 9 вересня
Фото: Головне управління ДСНС України в Харківській області / Telegram
14 людей, зокрема троє дітей (3, 11 та 15 років), зазнали поранень унаслідок обстрілу російськими окупаційними військами двох районів Харкова вдень 9 вересня. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

За його словами, дітей, які зазнали поранень, госпіталізували, їхній стан медики оцінюють як середній. Загрози їхньому життю немає.

"Четверо дорослих мають легкі поранення і госпіталізації не потребували, отримали медичну допомогу на місці. Стан решти постраждалих – середній", – повідомив Синєгубов.

Удень 9 вересня російські війська масово обстріляли Шевченківський і Холодногірський райони Харкова, попередньо, з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) "Ураган".

Унаслідок обстрілів пошкоджено п'ять багатоповерхових житлових будинків, три приватні будинки (один зруйнований повністю), школа, дитячий садок, розважальний центр, автозаправна станція та кілька автомобілів.

У Головному управлінні ДСНС України в Харківській області повідомили, що на місцях прильотів спалахнуло п'ять пожеж. На ліквідації наслідків обстрілів працювали 11 одиниць пожежно-рятувальної техніки і 60 осіб особового складу ДСНС, а також співробітники саперної служби.

Співробітники Харківської обласної прокуратури розпочали досудові розслідування за фактами порушення законів і звичаїв війни (ст. 438 КК України), повідомили в пресслужбі прокуратури.

"Ворог не здатний протидіяти успішному просуванню ЗСУ і мстить за це мирним харків'янам. Будьте максимально обережні", – написав у Telegram Синєгубов.

Контекст:

Удень 8 вересня в Генштабі ЗСУ повідомили, що на харківському напрямку останнім часом звільнено понад 20 населених пунктів, загальна площа території, поверненої під контроль України на харківському та південнобузькому напрямках, становить понад 700 км&³2;.

У Генштабі Збройних сил України контрнаступ на харківському напрямку називають успішним. ЗСУ просунулися там майже на 50 км за три дні за підтримки місцевого населення, йдеться в ранковому зведенні Генштабу, опублікованому 9 вересня. За словами Зеленського, з 1-го до 8 вересня ЗСУ звільнили 1000 км&³2; української території.