Розвідка фіксує активну концентрацію військ РФ на кордоні з Україною – Турчинов

Турчинов сказав, що, незважаючи на постійні провокації з боку бойовиків, українські військові покращили свої позиції на Донбасі
Фото: rnbo.gov.ua

Протягом тижня на Донбасі сталася найбільша за останні півроку кількість обстрілів не лише позицій Збройних сил України, але й населених пунктів, підкреслив секретар Ради національної безпеки України Олександр Турчинов.

Українська розвідка спостерігає активну концентрацію російських військ у безпосередній близькості до українсько-російського кордону. Про це під час візиту на передові позиції зони проведення операції Об'єднаних сил заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов, повідомила його прес-служба.

Він зазначив, що протягом тижня сталася найбільша за останні півроку кількість обстрілів не лише позицій Збройних Сил України, але й населених пунктів.

"Використовується заборонена Мінськими угодами артилерія, танки, реактивні системи залпового вогню", – сказав Турчинов.

Секретар РНБО додав, що обстріл української території відбувався на глибину до 30 кілометрів, унаслідок чого було знищено цивільну інфраструктуру, є загиблі не тільки серед військових, але й серед мирного населення.

Турчинов заявив, що концентрація російських військ у безпосередній близькості до українсько-російського кордону свідчить "про підготовку російським військово-політичним керівництвом масштабних провокацій і наступальних дій, які можуть початися в будь-який час".

Він підкреслив, що, незважаючи на постійні провокації з боку бойовиків, українські військові покращили свої позиції.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією і проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року. Із 14 квітня урядові сили проводили на Донбасі антитерористичну операцію.

30 квітня 2018 року АТО офіційно завершилася, замість неї, відповідно до закону про реінтеграцію Донбасу, почалася операція Об'єднаних сил.