Рух трасою Київ – Житомир можуть відновити найближчим часом – голова Київської ОВА

Рух трасою Київ – Житомир заблокували через тимчасову окупацію кількох населених пунктів у Київській області російськими військовими

Фото: Укравтодор / Facebook
Найближчим часом рух трасою Київ – Житомир, який заблокували через тимчасову окупацію низки населених пунктів у Київській області, можуть відновити.

Про це 31 березня в ефірі національного телемарафону повідомив голова Київської обласної державної (військової) адміністрації Олександр Павлюк.

Відеозапис ефіру опублікували у Telegram Павлюка.

За його словами, українські військові проводять "успішні контрнаступальні дії" у регіоні, внаслідок чого "дуже багато населених пунктів звільнено".

"Але розмовляти про це можна буде лише тоді, коли ми повністю зачистимо, створимо умови, що не будуть хоча б вести вогонь мінометні підрозділи. І тоді проведемо всі процедури по зачистці та розмінуванню, і люди зможуть зайти у свої населені пункти, – сказав Павлюк. – Я сподіваюся, що найближчим часом ми також відновимо рух по трасі Київ – Житомир”.

Глава Київської ОВА зазначив, що в області зараз фіксують велике перегрупування російських військ.

"Величезні колони йдуть у сторону Росії. Це більше сотні машин у кожній... За останні дні ми зрозуміли, наскільки потужне і величезне угруповання знаходиться у напрямку Києва... Поки воно було замаскованим... його не так було видно, зараз ми розуміємо, з якою силою ми зіткнулися. Але ця сила досить-таки втратила боєздатність", – наголосив Павлюк.

Глава ОВА з посиланням на полонених військових РФ розповів, що у деяких підрозділах окупантів у Київській області залишилося 20–30% особового складу. Павлюк додав, що "більшість підрозділів РФ відводиться для відновлення боєздатності", водночас залишається ще "досить потужне угруповання", яке стримують ЗСУ.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після вторгнення РФ в Україну, яке розпочалося 24 лютого, окупанти намагалися увійти до Києва, зокрема з боку Житомирської траси.

Щоб перешкоджати цілям супротивника на трасі Київ – Житомир 26 лютого підірвали міст у районі села Стоянка.