Ryanair обіцяє літати в Україну, "поки не буде радянського вторгнення"

У компанії повідомили, що не бачать причин для зупинення польотів, якщо тільки європейська влада не скаже, що літати в Україну небезпечно
Фото: ua.depositphotos.com
Найбільша у Європі бюджетна ірландська авіакомпанія Ryanair не планує покидати ринок України і надалі літатиме у країну та з країни, незважаючи на загрозу ймовірного нового вторгнення Росії. Про це 16 лютого сказав головний виконавчий директор компанії Майкл О'Лірі, повідомляє Reuters.

"Це наш обов'язок – підтримувати народ України доти, доки там немає війни і не літають ракети", – заявив О'Лірі.

Він додав, що не бачить причин для припинення польотів, якщо тільки європейська влада не скаже, що літати в Україну небезпечно.

О'Лірі наголосив, що у нинішній ситуації "важливо не панікувати".

"Людям потрібно повернутися додому, і люди хочуть виїхати та летіти за кордон до Євросоюзу, авіакомпанії мають надавати цю послугу", – сказав він.

Минулого місяця компанія Ryanair заявила, що протягом наступних кількох років може розмістити в Україні до 20 літаків, якщо Росія не вторгнеться, і оголосила про плани виконувати цього літа 230 рейсів на тиждень із трьох українських аеропортів, повідомляє Reuters.

На запитання, чи не змінилися у компанії плани, О'Лірі відповів, що вони щодня аналізують ситуацію в Україні. За його словами, країна залишається "величезним потенційним ринком, доки не буде радянського вторгнення".

Контекст:

23 січня на тлі повідомлень про ймовірний напад Росії на Україну графік своїх нічних авіарейсів до Києва змінила німецька авіакомпанія Lufthansa.

24 січня відмовилися від нічної стоянки літаків у Києві швейцарська авіакомпанія Swiss, австрійська Austrian Airlines і нідерландська KLM.

8 лютого ірландський лоукостер Ryanair зупинив продаж квитків на всі рейси з Харкова та Херсона.

12 лютого на тлі російської агресії припинила польоти в Україну авіакомпанія KLM із Нідерландів, а 13 лютого у Молдові замість України приземлився літак авіакомпанії SkyUp, який летів із Португалії.

13 лютого народний депутат України від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко заявив, що, за його інформацією, 14 лютого з 16.00 можуть закрити повітряний простір України.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив Reuters, що це "нонсенс" і "сама Україна не бачить сенсу" в такому закритті. Про те, що небо над Україною залишається відкритим, підтвердили 13 лютого у Міністерстві інфраструктури.

Того самого дня SkyUp зупинила продаж квитків на найближчі дні. В авіакомпанії пояснили, що проблема виникла з літаками, які використовують на умовах лізингу, та зазначили, що вимушене приземлення рейсу з Португалії у Молдові замість України пояснюють саме вимогами лізингодавців. 14 лютого SkyUp відновила продаж квитків на всі рейси.