Сапери мінують території, де можуть пройти танки, на півночі Київської області

Українські сапери вживають заходів для стримування імовірного наступу росіян
Фото: Олександр Павлюк / Сухопутні війська / Telegram

На півночі Київської області інженерно-саперні підрозділи проводять мінування танкодоступних ділянок місцевості та шляхів імовірного просування противника. Про це повідомив начальник штабу заступник командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк 10 січня в Telegram.

"Підрозділами угруповання сил та засобів оборони Києва нарощуються не лише рубежі оборони, а й система інженерних загороджень на півночі Київської області", – написав він.

За його словами, мінувати можуть дороги, лісосмуги, лінії електропередавання тощо.

Павлюк пояснив, що мінування ділянок місцевості проводять, щоб не допустити швидкого вклинювання російських окупантів у бойові порядки українських підрозділів і не дати їм завдати ударів силами артилерії.

"Сапери виконують поставлені бойові завдання у будь-яку пору року чи доби, за будь-яких погодних умов", – додав він.

Контекст:

24 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну. Спочатку, за даними СБУ, він розраховував захопити Україну за кілька днів. Але бліцкриг провалився. У квітні росіян вигнали із північних областей, зараз бої точаться на сході та півдні країни.

Після масштабного вторгнення в Україну 2022 року російські війська окупували частину Київської області. Колони бронетехніки та повітряний десант російської армії з метою оточити Київ захопили населені пункти столичного регіону, де завдали значних руйнувань житлу, інфраструктурі та вчинили масові воєнні злочини проти цивільного населення: мародерство, фізичне насильство, викрадення і вбивство людей.

2 квітня стало відомо, що всю область звільнили від російських окупантів.