СБУ допитала Савченко у справі про замах на Антона Геращенка та поїздку до Донецька

Савченко допитали у СБУ
Фото: EPA

Позафракційного народного депутата Надію Савченко допитали як свідка, зазначила її сестра Віра.

Служба безпеки України (СБУ) допитала позафракційного народного депутата Надію Савченко у справі про замах на нардепа від "Народного фронту" Антона Геращенка та про її поїздку до окупованого Донецька, повідомила сестра Савченко Віра в коментарі "Еспресо".

"СБУ викликала Надію як свідка. Вона прийшла на допит 7 березня і поспілкувалася зі слідчими", – зазначила вона й уточнила, що Савченко допитували як свідка.

"Оскільки триває процес щодо Ігоря Плотницького (ватажок "ЛНР". – "ГОРДОН") через викрадення Надії, були запитання про людину, яка викрадала її, про замах на Антона Геращенка, про візит в окупований Донецьк", – розповіла сестра нардепа.

Савченко допитували у справі Геращенка, оскільки вона була в полоні "ЛНР" і може знати організаторів замаху, уточнила вона.

10 березня голова СБУ Василь Грицак заявив, що Савченко приходила на допит до СБУ, щоб розповісти про свою поїздку на окуповані терористами території. За його словами, свій візит вона не погоджувала з жодним органом державної влади, зокрема зі спецслужбами.

24 лютого Савченко й керівник українського центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан прибули на окуповану частину Донбасу, щоб відвідати українських полонених. Вони заїхали до колонії в Макіївці, де перебувають українці.

На Донбасі Савченко закликала лідерів нормандського формату допомогти здійснити обмін полоненими "всіх на всіх". Після візиту вона опублікувала список полонених українців, яких відвідала на тимчасово окупованій території. У ньому було 34 людини.

Савченко заявляла, що опинилася на окупованій території "тими козиними стежками, якими ходить і гуляє контрабанда, яку покриває СБУ".