СБУ затримала жителя Миколаєва, який коригував ракетні обстріли окупантів по місту

Затриманому загрожує до 12 років позбавлення волі
Фото: Служба безпеки України / Facebook

Контррозвідники Служби безпеки України затримали жителя Миколаєва, який за власною ініціативою збирав і поширював у російських інтернет-спільнотах інформацію про позиції українських військ та об'єкти критичної інфраструктури в місті. Про це 2 серпня у Facebook повідомила пресслужба СБУ.

"У подальшому зібрана ним інформація використовувалася ворожими спецслужбами та військами для нанесення ракетних і артилерійських ударів по військових і цивільних об'єктах міста. У результаті його дій було зруйновано декілька таких споруд", – ідеться в повідомленні.

Під час обшуку, проведеного за місцем проживання фігуранта, було виявлено й вилучено засоби фіксації та поширення даних.

Затриманого повідомили про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до 12 років.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російська армія обстрілює Миколаїв і область із 24 лютого – від першого дня повномасштабного вторгнення до України. У березні – квітні інтенсивність обстрілів знизилася після того, як українські військові відсунули окупантів від міста.

Із травня Миколаїв зазнає обстрілів і ракетних ударів майже щодня.

31 липня мер Олександр Сєнкевич заявляв про масований обстріл обласного центру, який був, "можливо, найсильнішим за весь час".

Після нічного обстрілу 1 серпня в Миколаєві було поранено трьох людей, згорів гуманітарний склад, а також зруйновано новий травмпункт.