Сімох людей, зокрема трьох дітей, поранено в Добропіллі

Унаслідок обстрілу постраждало троє маленьких дітей
Фото: ДСНС України / Telegram
У Донецькій області внаслідок обстрілу міста Добропілля російськими окупантами поранено сімох людей, із яких троє – діти. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

"Сьогодні під ударом житловий квартал Добропілля – поранено сімох людей, у тому числі трьох дітей, пошкоджено щонайменше шість будинків та одне нежитлове приміщення", – написав Кириленко.

Крім того, зазначив він, уночі росіяни завдали авіаудару по школі у Привіллі. Пошкоджено також сусідні будинки.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій уточнили, що двоє постраждалих дітей – 2015 року народження, одна – 2017-го. Вони, як більшість поранених, проходять амбулаторне лікування.

Чоловік 1973 року народження дістав черепно-мозкову травму. Його госпіталізували.

У поліції Донецької області цього ранку повідомляли, що минулої доби в регіоні від обстрілів росіян постраждало восьмеро мирних жителів, включно з дітьми. Росіяни обстріляли 12 населених пунктів, руйнувань зазнало щонайменше 36 цивільних об'єктів – житлові будинки, лікарня, школа, промисловий цех, залізнична інфраструктура.

Окупанти протягом доби атакували Маріуполь, Лиман, Авдіївку, Сіверськ, Миколаївку, Велику Новосілку, Привілля, Соловйове, Райгородок, Новоселівку, Шандриголове, Времівку.

Ворог обстрілював мирне населення з авіації, реактивних систем залпового вогню "Град", танків, важкої артилерії.

Поліцейські відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Війна на Донбасі триває з 2014 року. 24 лютого Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну.

На початку квітня північні області України звільнили від російських окупантів. У Генштабі ЗСУ повідомляли, що Росія перегруповувала свої війська, щоб зосередити зусилля на підготовці наступу на сході України, мета – окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.

18 квітня Генштаб ЗСУ повідомив про "ознаки початку наступальної операції" на сході. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – сказав президент України Володимир Зеленський. Він підкреслив, що українці захищатимуться, і "питання тільки часу – коли вся територія нашої держави буде звільнена".

28 квітня Генштаб ЗСУ повідомив, що окупанти нарощують темпи проведення наступальної операції в Україні. На думку Зеленського, Росія "робить усе, щоб знищити будь-яке життя" на Донбасі.