"Що далі за списком, росіяни?" Міноборони України відреагувало на пожежу та обвалення конструкцій Кримського мосту

Кримський міст, як і крейсер "Москва", пішов на дно, зазначили в Міноборони і запитали, що в росіян далі у списку
Скріншот: The Insider / Telegram
Міністерство оборони України у Twitter прокоментувало сьогоднішню пожежу на Кримському мосту та обвалення його конструкцій.

"Ракетний крейсер "Москва" та Керченський міст – два горезвісні символи російської влади в українському Криму – пішли на дно. Що далі за списком, росіяни?" – зазначила пресслужба міністерства.

Контекст:

Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна й більшість країн світу.

24 лютого 2022 року РФ почала повномасштабне вторгнення в Україну, зокрема з окупованого Криму. Українська влада неодноразово заявляла, що має на меті деокупацію всіх захоплених із 2014 року Росією українських територій, зокрема Криму.

Уранці 8 жовтня стало відомо, що в Керчі чули вибух, а на залізничному полотні Кримського мосту сталася сильна пожежа. Рух мостом зупинили, "влада" Криму оголосила про запуск порома.

У РФ стверджують, що на мосту вибухнула вантажівка, після чого почалася пожежа. На відео з місця інциденту видно, що на залізничній гілці мосту горіли цистерни, як стверджують окупанти – з пальним, а кілька прольотів автомобільної частини мосту зруйновано.