"Щоб Росія ніколи більше не була джерелом фашизму". Колишній віцепрезидент "Газпромбанку" заявив, що вступив до ЗСУ

Волобуєв: Я зробив свій вибір – повернувся на батьківщину, і вона мені повірила
Фото: Игорь Волобуев / Facebook

Колишній віцепрезидент одного з головних російських банків "Газпромбанку" Ігор Волобуєв, який виїхав із Росії в Україну, 11 червня заявив у Facebook, що вступив до лав Збройних сил України.

"Я таки домігся свого. Мене взяли до Збройних сил України – легіон "Свобода Росії". Це спеціально сформований при ЗСУ з добровольців-росіян добре оснащений, високомотивований армійський підрозділ. У ньому служать лише громадяни Росії. Ті, хто жив уже в Україні, приїхав на її захист із Росії та інших країн. Для них ця війна – ганьба Росії, а участь у ній на боці України – можливість змити цю ганьбу, зробити Росію вільною демократичною країною без [президента РФ Володимира] Путіна та банди чекістів, повернути її в цивілізований світ, і щоб вона ніколи більше не була ізгоєм та джерелом фашизму", – наголосив Волобуєв.

Він закликав росіян приєднуватися до його підрозділу.

"А зараз – навіщо мені це треба. Я громадянин Росії, прожив там 33 роки. Я зробив свій вибір – повернувся на батьківщину, і вона мені повірила. Моя батьківщина в небезпеці, і мій обов'язок її захистити. Я виріс в Охтирці Сумської області – місті військових, місті-герої, мене так виховали батьки – чоловік на те й чоловік, щоб іти воювати, якщо прийшла війна. Мені днями виповниться 51 рік. Я в чудовій фізичній формі, усе життя займався спортом, ніколи не пив і не палив. На першому ж занятті на полігоні з'ясувалося, що я дуже непогано стріляю. І так, я дуже хочу, щоб за мною пішли інші. Я знаю, у Росії багато чесних людей, які ненавидять путінську кліку. Нам з вами по дорозі!" – наголосив Волобуєв.

Контекст:

До березня 2022 року Ігор Волобуєв був віцепрезидентом "Газпромбанку", а до цього – протягом багатьох років керував пресслужбою "Газпрому". Саме через "Газпромбанк" Європа платить за російський газ, і саме в цьому банку мають відкривати рахунки для оплати постачання газу в рублях.

Наприкінці квітня Волобуєв заявив, що виїхав із Росії в Україну і збирається захищати країну зі зброєю в руках.