"Щодо "постачають" ви маєте рацію". Медведчук прокоментував інформацію про постачання РФ озброєння бойовикам на Донбас

Медведчук відповів на запитання про те, хто постачає озброєння бойовикам на Донбас
Фото: Пресс-служба Виктора Медведчука / Facebook

Глава політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук уважає, що на сході України немає російських військових. За його словами, якби це було правдою, то факт обов'язково б підтвердили міжнародні спостерігачі ОБСЄ.

Глава політради партії "Опозиційна платформа – За життя", кум президента Росії Володимира Путіна, Віктор Медведчук визнав, що РФ може постачати озброєння бойовикам на Донбас. Про це 9 лютого він сказав в ефірі телеканала "112 Україна".

За словами ведучого, на заяви, що саме російська сторона постачає бойовикам озброєння, Путін відповідає: "Нас там немає. Звідки я знаю? Може, в універмазі купили?"

"Щодо "постачають" (озброєння.  – "ГОРДОН") – ви маєте рацію, а от щодо "їх там немає" – це з іншої сфери. Коли кажуть, що "їх там немає", а в нас кажуть – вони там є, ми це знаємо... А чому СММ ОБСЄ та інші міжнародні організації цього не знають? У мене є сумніви. А може, їх там дійсно немає?" – відповів Медведчук.

У квітні 2014 року на сході України почався збройний конфлікт. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Україна, США та низка інших держав звинувачують РФ у втручанні в конфлікт: використанні регулярних військ у бойових діях на боці бойовиків, постачанні їм зброї та фінансовій підтримці. Російське керівництво відкидає ці звинувачення і стверджує, що РФ не є стороною протистояння.

Українська сторона неодноразово заявляла про затримання і загибель російських солдатів у зоні АТО. У відповідь у РФ стверджували, що на Донбасі воюють російські добровольці.