Щохвилини 55 дітей з України стають біженцями – ООН

Найбільше біженців з України вирушило до Польщі
Фото: EPA
Від початку масового військового вторгнення РФ Україну покинуло понад 1,5 млн дітей. Про це повідомив речник Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Джеймс Елдер, повідомляють на сайті Організації Об'єднаних Націй 15 березня.

"Із 24 лютого десятки дітей України було вбито. Багато інших дістали поранення. І понад 1,5 млн дітей покинули країну. Тільки вдумайтеся – від початку війни щодня біженцями стає у середньому понад 75 тис. дітей. Щодня. Ще приголомшливіша цифра: щохвилини країну покидає 55 дітей", – наголосив Елдер.

За його словами, "ця криза є безпрецедентною за швидкістю та масштабом потоків біженців із часів Другої світової війни".

В ООН поки не бачать жодних ознак її уповільнення, додав Елдер.

Війна Росії проти України. Головне

Контекст:

За даними управління верховного комісара ООН у справах біженців, з 24 лютого Україну покинуло приблизно 2,97 млн осіб. Найбільше біженців вирушило до Польщі, станом на 15 березня це 1,8 млн людей.

До п'ятірки країн, куди українці найбільше виїжджають, входять також (дані станом на 14 березня) Румунія (453 тис.), Молдова (337 тис.), Угорщина (264 тис.) і Словаччина (213 тис.). Частина біженців вирушила на територію країни-агресора.

Унаслідок збройної агресії РФ станом на ранок 14 березня в Україні загинуло 90 дітей, понад 100 поранено, повідомили в Офісі генпрокурора. Найбільше постраждалих у Київській, Харківській, Донецькій, Чернігівській, Сумській, Херсонській, Миколаївській і Житомирській областях.