Штаб блокади повідомив про штурм тітушками редуту на станції Кривий Торець

Штаб блокади повідомив про штурм тітушками їхнього редуту в Донецькій області
Фото: Штаб блокади торгівлі з окупантами / Facebook

Штаб блокади повідомив, що озброєні тітушки намагаються захопити тепловоз із вугіллям і знищити редут на станції Кривий Торець Донецької області.

Озброєні тітушки намагаються штурмувати редут учасників блокади на станції Кривий Торець в Донецькій області. Про це повідомляє штаб блокади торгівлі з окупантами на сторінці у Facebook.

У штабі повідомили, що є постраждалий.

"Озброєні тітушки штурмують домінантними силами (їх у п'ять-шість разів більше). Для прикриття поруч присутні пенсіонерки та телекамери, поліція повністю бездіяльна. Дістав легке ножове поранення у ногу один із захисників редуту. Намагаються захопити тепловози з вугіллям і знищити редут", – повідомили у штабі.

"За попередніми даними, тітушки – працівники однієї з охоронних фірм Ахметова (бізнесмен Рінат Ахметов."ГОРДОН") і Нусенкіса (бізнесмен Віктор Нусенкіс."ГОРДОН"). Все відбувається за таким же сценарієм, як і кілька тижнів тому, коли автобуси з тітушками під прикриттям генерала поліції Аброськіна (голова поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін."ГОРДОН") були затримані ветеранами поблизу Бахмутського блокпоста", – йдеться у повідомленні.

У штабі додали, що учасникам блокади "відправлено допомогу".

"Допомога підтягується і до тітушок, зараз іде бій", – йдеться у повідомленні.

26 грудня 2016 року ветерани добробатів оголосили про початок блокади "ЛДНР", вимагаючи звільнення заручників. Через це на теплостанціях виник дефіцит вугілля. Блокада поширюється і на постачання антрациту з територій, які контролюють проросійські терористи. До 26 січня було заблоковано дві залізничні гілки у Луганській області.

2 лютого учасники блокади перекрили залізничний переїзд біля Бахмута Донецької області. 6 лютого у поліції заявили, що поблизу міста Часів Яр Донецької області люди у балаклавах намагалися перекрити дорогу і перешкоджали роботі правоохоронців на трасі Бахмут – Костянтинівка.

10 лютого учасниками блокади було перекрито трасу Ясинувата – Костянтинівка, де почалися інженерні роботи та облаштування місцевості.

15 лютого Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про введення тимчасових надзвичайних заходів в енергетичній системі України. Заходи спрямовані на мінімізацію використання вугілля антрацитової групи.