"Швидкість оборонного постачання впливає на успіхи на полі бою". Зеленський поставив за приклад допомогу Великобританії Україні

Зеленський: Дуже потужно працюємо разом із Британією для посилення наших воїнів
Фото: president.gov.ua
У відеозверненні за підсумками 22 лютого президент України Володимир Зеленський розповів про свою розмову із прем'єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком.

"Уже ввечері говорив із прем'єр-міністром Великобританії. Дуже потужно працюємо разом із Британією для посилення наших воїнів, для наближення нашої спільної перемоги, для реалізації наших оборонних домовленостей, що були досягнуті під час мого візиту в Лондон", – наголосив президент.

За словами Зеленського, "було б дуже добре, якби всі наші партнери так само, як і Британія, розуміли, як швидкість оборонного постачання впливає на конкретні успіхи на полі бою".

"Обговорили й вагомі політичні питання, які маємо розв'язати вже цього тижня. Друга половина тижня буде ще активнішою з погляду міжнародних відносин. Дипломатичний темп зберігаємо", – наголосив він.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Великобританія послідовно підтримує Україну на тлі російської агресії, надаючи фінансову, військову та гуманітарну допомогу.

2022 року Сполучене Королівство надало Україні військової допомоги на £2,3 млрд, це більше, ніж "будь-яка інша країна, окрім США", повідомляла пресслужба британського уряду 30 грудня. Лондон зобов'язався зберегти підтримку на такому самому рівні 2023-го, ішлося в релізі. Зокрема, Британія ухвалила рішення про постачання в Україну танків Challenger 2 та самохідних артилерійських установок AS90.

Зеленський відвідав Великобританію 8 лютого. Він виступив у британському парламенті, закликавши союзників до створення коаліції з надання Україні бойових літаків, і провів переговори з прем'єр-міністром. За підсумками зустрічі досягнуто домовленості про навчання українських пілотів у Великобританії.