Сили оборони України ударом із HIMARS ліквідували десятки окупантів на полігоні. Відео

Точні удари HIMARS по стрільбищу окупантів призвели до знищення живої сили ЗС РФ
Фото: EPA (архів)

Завдяки інформації від підпілля на тимчасово окупованій території України було знищено десятки окупантів, російську техніку й військовий об'єкт ворога. Про це 16 серпня повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС), створений Силами спецоперацій ЗСУ.

"Сили оборони [України] завдали прицільних ударів по підрозділах противника, що вирішив провести навчання на захоплених українських землях. Точні втрати серед особового складу російських окупаційних військ уточнюються", – додали у ЦНС.

У відео, яке Центр національного спротиву оприлюднив у YouTube, повідомляють, що по окупантах, які вишикувалися для проведення навчальних стрільб, після аеророзвідки було завдано удару з реактивної системи залпового вогню HIMARS.

Першим ударом по стрільбищу ліквідовано вісьмох окупантів, ще чотирьох – поранено. Уцілілі росіяни сховалися в навчальному класі, але по ньому, як зафіксувала зйомка з безпілотника, прилетіла ще одна ракета з HIMARS.

Контекст:

Втрати російських окупантів, за даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 16 серпня 2023 року: приблизно 255 700 військових убитими, 8380 бойових броньованих машин, 4324 танки, 5152 артсистеми, 315 літаків, 314 вертольотів і тисячі одиниць іншої техніки. Водночас у ЗСУ зазначали, що втрати окупантів можуть бути значно вищими за офіційні цифри.