Сили спецоперацій показали відео знищення російського комплексу ZALA ударом HIMARS

Російський екіпаж БПАК ZALA готувався до запуску безпілотника, зазначило командування ССО ЗСУ
Фото: zala-aero.com (ілюстративне)

Сили спецоперацій ЗСУ скоригували вогонь РСЗВ HIMARS по екіпажу безпілотного авіаційного комплексу російських окупантів у Донецькій області. Про це повідомляють у Facebook командування ССО 16 листопада.

"Оператори 3-го полку ССО під час аеророзвідки на донецькому напрямку виявили екіпаж БПАК ZALA, який готувався до запуску безпілотника. Скоригували по цілі вогонь М-142 HIMARS артилерійського підрозділу сил оборони. У результаті знищено екіпаж БПАК, їхній транспорт і безпосередньо сам безпілотник", – ідеться в повідомленні.

ССО опублікували в Х відео удару. На ньому видно, як російські окупанти розвертають на відкритій місцевості БПЛА для запуску. Під час підготовки прилітає боєприпас від HIMARS, після чого спалахує сам безпілотник.

Контекст:

Втрати російських окупантів, за даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 16 листопада, такі: приблизно 315 620 військових убитими, 5689 БПЛА оперативно-тактичного рівня, а також тисячі одиниць іншої техніки. Водночас у ЗСУ зазначали, що втрати окупантів можуть бути значно вищими за офіційні цифри.