Сили спецоперацій ЗСУ та артилерія знищили під Бахмутом склад із ракетами для російських вертольотів. Відео

Російський склад боєприпасів під Бахмутом розбила артилерія за результатами аеророзвідки ССО
Скріншот: Сили Спеціальних Операцій ЗС України / Telegram

Сили спецоперацій Збройних сил України вистежили склад російських окупантів на бахмутському напрямку, після чого його знищила артилерія. Відео бойової роботи пресслужба ССО опублікувала 6 вересня в Telegram.

"На складі зберігалися керовані ракети 9М127 "Вихор", які окупанти запускають із гвинтокрилів Ка-50 і Ка-52. У ході ведення аеророзвідки операторами ССО виявлено скупчення техніки й боєприпасів", – ідеться в повідомленні.

Після того як ССО ідентифікувала об'єкт як склад, координати оперативно передали побратимам з артилерії.

"У результаті скоординованих дій артилерійськими засобами сил оборони нанесено ураження по визначених цілях", – підсумували в Силах спецоперацій.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

У квітні сили оборони вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частини Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.

5 червня 2023 року в Міноборони України заявили, що на деяких напрямках сили оборони перейшли до наступальних дій. Пізніше були повідомлення про деокупацію населених пунктів на сході й півдні.