Симоньян найближчими днями оголосять у міжнародний розшук – Венедіктова

Симоньян оголосять у міжнародний розшук
Фото: EPA
Українське слідство має намір оголосити в міжнародний розшук російську пропагандистку Маргариту Симоньян. Про це повідомила генпрокурорка України Ірина Венедіктова у Facebook 11 березня.

"Симоньян Маргарита Семенівна, ваш процесуальний статус в Україні – підозрювана особа. Поспішаю вам повідомити про те, що слідчий суддя українського компетентного суду, заслухавши доводи українських прокурорів, викладені у відповідному клопотанні, визнав їх обґрунтованими та мотивованими. Отже, український суд дозволив вас, Маргарито Семенівно, заарештувати й доправити до суду для обрання запобіжного заходу. Оскільки виконати цей наказ суду на території РФ неможливо (поки що), українські прокурори мають намір найближчими днями ініціювати процес оголошення підозрюваної особи в міжнародний розшук", – заявила вона.

За словами Венедіктової, Симоньян можуть затримати під час перетину кордону іншої держави з метою екстрадиції в Україну.

"Росія, мати, забери Донбас додому", – це одна із сотні причин, яка змусила українських прокурорів звернути на вас увагу. Сьогодні українські прокурори, наслідуючи дух вашої світоглядної ідеології, хочуть запросити вас до нас додому", – написала генпрокурорка.

Вона опублікувала ухвалу про заочний арешт Симоньян без права вийти під заставу. Пропагандистку підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (замах на територіальну цілісність та недоторканність України).

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

23 лютого Симоньян потрапила під санкції Євросоюзу. ЄС заборонив їй в'їзд на свою територію.