"Символічно затрофеєно рашистський "Урал". Протягом доби на півдні України знищено 40 окупантів, 10 одиниць техніки та три склади боєприпасів – ОК "Південь"

Ворог двічі упродовж дня намагався піти в наступ на південному фронті, але відступив із втратами
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Протягом доби 24 жовтня на південному напрямку українські військові знищили 10 одиниць ворожої техніки й пошкодили шість танків. Про це поінформувало оперативне командування ЗСУ "Південь" у зведенні за підсумками дня.

У командуванні зазначили, що українська авіація відпрацювала п'ять атак по позиціях ворожої ППО, по опорному пункту і скупченню окупантів, озброєнню та техніці, а ракетно-артилерійські підрозділи виконали 2️4️6️ вогневих завдань, зокрема по мінометних та артилерійських позиціях.

"Підтверджені втрати противника: 4️0️ рашистів, три танки, зенітно-ракетний комплекс "Оса", шість одиниць автобронетехніки та три склади з боєприпасами в Бериславському і Каховському районах. Суттєво пошкоджено шість ворожих танків, символічно затрофеєно рашистський "Урал", – зазначено в повідомленні.

Крім цього, у Бериславському районі збили під час проведення ворогом повітряної розвідки безпілотного шпигуна типу "Орлан-10". Упродовж доби було збито три вертольоти противника, а також дрон-камікадзе Shahed-131.

Противник веде активну оборону і намагається утримати зайняті рубежі. Завдавав вогневого ураження по українських позиціях і прилеглих до лінії фронту громадах, зокрема із застосуванням РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів. Здійснював атаки і по тилових громадах Миколаївського району, де пошкодив панелі сонячних батарей.

"Двічі за день, силами до взводу і відділення відповідно, на двох різних напрямках ворог намагався провести наступальні дії. Під вогневим впливом артилерії та в ході стрілецького бою зазнав втрат і відступив", – розповіли в командуванні.

Ворожа авіація чотири рази завдавала ударів по позиціях уздовж лінії зіткнення.

У Чорному морі угруповання ворожого флоту зараз становить 11 кораблів, серед яких три великі десантні кораблі та два надводні носії "Калібрів".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Наприкінці серпня на початку вересня українські військові розпочали контрнаступ у південних і східних регіонах. Звільнено тисячі квадратних кілометрів території України. Просування ЗСУ триває.