Сирський про бахмутський напрямок: Сили оборони України продовжують рух уперед на флангах

Сирський: Ворог поступово вибивається з позицій [на бахмутському напрямку]
Фото: СИРСЬКИЙ / Telegram
Сили оборони України на бахмутському напрямку продовжують рух на флангах. Про це 20 червня в Telegram повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський.

"Бахмутський напрямок. Робота триває 24/7. Сили оборони продовжують рух уперед на флангах, ворог поступово вибивається з позицій, хоч і намагається зупинити просування наших воїнів за допомогою додаткових резервів. Це приклад нічної роботи снайперів ССО", написав Сирський, опублікувавши відео.

Він зазначив, що жива сила ворога "успішно знищується".

Контекст:

24 лютого 2022 року Росія вторглася в Україну, розпочавши повномасштабний етап війни. Фактично РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли після Революції гідності вона незаконно анексувала Крим і окупувала частину Донецької й Луганської областей.

Сили оборони України, які контролювали околиці Бахмута Донецької області, з кінця травня ведуть наступальні дії і просуваються флангами навколо міста. За даними заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, за тиждень, з 5-го до 12 червня, на бахмутському напрямку просування українських військ на лівому фланзі – 1,5 км, на правому фланзі – 3,5 км. Площа території, узятої під контроль, – 16 км2.

16 червня Сирський повідомляв, що відвідав українських військових на передовій під Бахмутом. Тоді він також зазначив, що сили оборони і далі просуваються вперед і звільняють територію України.

Втрати російських окупантів, за даними Генштабу ЗСУ станом на 20 червня 2023 року, становлять приблизно 221 460 військових, 3997 танків, 314 літаків, 306 вертольотів і 18 кораблів і катерів, включно з флагманом Чорноморського флоту Росії ракетним крейсером "Москва".