"Скотина охоче прийняла пропозицію". Венедіктова повідомила, що удар по Харкову навів харків'янин за 40 тис. грн

Венедіктова: 40 тис. грн ціна тварюки в базарний день
Фото: Офіс Генерального прокурора / Facebook
Навідником удару окупантів по заводу ФЕД у Харкові став мешканець міста, він отримав за це від росіян 40 тис. грн. Про це у Facebook 10 березня повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

"Тварюка з Харкова отримує 25 лютого дзвінок на мобільний від невідомої їй на той момент особи. Тварюка, що телефонує, представляється громадянином РФ і пропонує винагороду в розмірі 40 тис. грн за надання важливої інформації – відзначити в електронному вигляді координати розташування об'єкта критичної інфраструктури міста, а саме хлібозаводу "Салтівський" та ФЕД (військовий об'єкт). Скотина з Харкова охоче приймає пропозицію та отримує на банківську картку обіцяні 40 тис. грн", – написала вона.

1 березня російські військові завдали артилерійських ударів поруч із одним із зазначених об'єктів.

"От як вербують: супутникове стеження, шантаж, сім'ю в заручники, ідеологічні міркування могли б подумати ви... Ага – 40 тис. грн – ціна тварюки в базарний день. Ця недолюдина затримана нашими органами. Відповість за все", – заявила генпрокурорка.

Війна Росії проти України. Головне

Контекст:

Унаслідок авіанальоту загинув боєць територіальної оборони Віталій Яковлєв, який тоді чергував на ФЕД, повідомляв журналіст Філіп Дикань. У загиблого лишилося дві доньки, писала Світлана Доманова.