Соловйова оголосять у міжнародний розшук – ДБР

Суд у Львові заочно заарештував Соловйова
Скріншот: Маргарита Симоньян / YouTube
Російського пропагандиста Володимира Соловйова оголосять у міжнародний розшук. Про це повідомила пресслужба Держбюро розслідувань України 14 березня у Facebook.

11 березня українське слідство оголосило Соловйову про підозру в публічних закликах до зміни державного кордону України, що призвело до тяжких наслідків – загибелі людей.

"Встановлено, що Володимир Соловйов системно підтримував злочинні дії вищого керівництва РФ щодо вторгнення в Україну та закликав до зміни її територіального устрою, у тому числі через проведення воєнних дій та знищення військової інфраструктури і мирного населення", – ідеться у повідомленні.

14 березня Личаківський районний суд Львова задовольнив клопотання слідчого та обрав Соловйову запобіжний захід – тримання під вартою.

"Слідчі ДБР зібрали необхідний пакет документів для оголошення Володимира Соловйова у міжнародний розшук, який найближчим часом буде направлений до закордонних колег", – додали у відомстві.

Війна Росії проти України. Головне

Контекст:

Соловйова занесли до санкційного списку Євросоюзу 23 лютого. У заяві ЄС зазначено, що пропагандист "відомий своїм вкрай ворожим ставленням до України та прославлянням російського уряду". "Отже, він несе відповідальність за підтримку дій, які підривають територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України", – повідомили у ЄС. Союз заборонив йому в'їзд на свою територію і заморозив активи.

Після накладання санкцій в Італії заарештували віллу Соловйова вартістю €6,5 млн, інші об'єкти нерухомості та два автомобілі, а YouTube заблокував два його канали.