"Спочатку – знищення окупантів, потім – дипломатія". Данілов заявив, що Україна зможе повернути захоплені території у військовий спосіб

Данілов запевнив, що Україна зможе у військовий спосіб повернути окуповані території
Фото: Олексій Данілов / Facebook
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов назвав оманою наративи, що Україна не зможе у військовий спосіб повернути захоплені території. Про це він 1 серпня написав у Twitter.

"Небезпечний російський наратив, який із задоволенням підхоплюють "корисні ідіоти" Путіна на Заході: Україна не зможе військовим шляхом повернути захоплені території. Це омана! Можемо і зробимо. Спочатку знищення окупантів, потім дипломатія. Єдина мова, яку розуміють рашисти", – написав Данілов.


Контекст:

Оперативне командування ЗСУ "Південь" повідомило 28 травня, що українські військові перейшли в контрнаступ на півдні. Просування військ у цьому регіоні відбувається повільно, але впевнено, розповіли в командуванні 11 липня.

У Харківській області із травня ЗСУ звільнили 23 населені пункти, повідомляв голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У Херсонській області ЗСУ звільнили від російських окупантів уже 46 населених пунктів, повідомляв в.о. голови Херсонської ОВА Дмитро Бутрій.