"Сталевий фронт" передав українським прикордонникам ще 50 дронів і зимову форму

Вартість партії дронів, доправлених прикордонникам, становить 6 млн грн
Фото: metinvest.media
Група "Метінвест" у межах ініціативи Ріната Ахметова "Сталевий фронт" передала підрозділам Держприкордонслужби України нову партію безпілотників і зимову форму. Про це повідомила 6 лютого пресслужба компанії.

"Сталевий фронт" передав прикордонникам 50 дронів DJI Mavic 3 Fly More Combo вартістю 6 млн грн, а також 100 комплектів зимової форми, ідеться в релізі.

"Розвідувальні БПЛА – та техніка, якої ніколи не буває забагато. Тим паче зараз, коли ворог намагається створити напругу по всій лінії фронту й на державних кордонах. Ці технологічні "пташки" ведуть непомітну розвідку, не наражаючи на небезпеку операторів. Вони допомагають стежити за пересуванням особового складу, техніки й важкого озброєння супротивників. Саме тому група "Метінвест" забезпечує українських військових дронами", – заявили в компанії.

Безпілотники, які передали прикордонникам, – у максимальній комплектації. Устаткування – із захисною сумкою, додатковими лопатями й акумуляторами, ідеться в релізі.

Програмне забезпечення таких дронів краще захищає від спуфінг-атак (спроби обдурити GPS-приймач) і виявлення пульта, повідомили в "Метінвесті".

"За дорученням Ріната Ахметова група "Метінвест" долучилася до "Сталевого фронту". У межах цієї мілітарної ініціативи ми постачаємо військовим усе, що може наблизити перемогу та підтримати наших захисників. Бійці ДПСУ вже вкотре отримують допомогу від компанії. Цього разу передаємо засоби повітряної розвідки – 50 сучасних DJI Mavic 3 Fly More Combo. Сподіваємося, що вони добре пильнуватимуть наші кордони", – прокоментував глава проєктного офісу генерального директора "Метінвесту" Олександр Водовіз.

Представник Держприкордонслужби Олександр Себало сказав, що DJI Mavic 3 – найпотрібніша модель дронів на передовій.

"Вони зараз – очі армії в небі. Ці пристрої допомагають виявляти й знищувати ворогів. А тепла форма – запорука комфорту бійців, їхній захист від примх погоди. Ми дякуємо "Метінвесту" за високий рівень залученості в забезпечення підрозділів ДПСУ та постійну допомогу з актуальними запитами", – додав він.

У "Метінвесті" повідомили, що раніше передали прикордонникам допомоги на 12 млн грн. Тоді до військовослужбовців ДПСУ поїхали 40 дронів DJI Mavic 3 й Air 2, 20 тепловізорів, 30 мультизарядних станцій EcoFlow, 30 шестикіловатних генераторів, 300 комплектів зимової форми й термоодягу і 50 пар тактичного взуття Lowa. Додатково прикордонникам передали 100 тонн металоконструкцій на відновлення постів.

Загалом із 24 лютого 2022 року "Метінвест" передав різним підрозділам сил оборони України понад 1200 дронів.

Контекст:

"Сталевий фронт" – мілітарна ініціатива, у межах якої підприємства Ріната Ахметова надають допомогу захисникам України. Загальна сума мілітарної й гуманітарної допомоги компаній Ахметова сягнула 4,3 млрд грн.

"Метінвест" є одним із найбільших постачальників спецсталі й захисної амуніції в Україні. У межах "Сталевого фронту" металурги передають на передову 150 тис. бронежилетів, виготовлених із власної спецсталі, і розпочали виготовлення спеціальних броньованих щитів, здатних захистити кулеметників і операторів іншої великокаліберної зброї.

Також "Метінвест" власними силами й у співпраці з партнерами виготовить 2500 польових печей для воїнів і мирних жителів.