Суд дав дозвіл на затримання ватажка бойовиків "ДНР" Захарченка

Захарченко очолює "ДНР" із серпня 2014 року
Фото: ЕРА

Апеляційний суд Києва 8 лютого виніс рішення про затримання ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка у розслідуванні кримінального провадження стосовно участі у діяльності терористичної організації.

Апеляційний суд міста Києва дав дозвіл на затримання ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка, повідомляє прес-служба суду.

8 лютого 2017 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва розглянула апеляційну скаргу, подану прокурором, на рішення слідчого судді Шевченківського районного суду Києва від 14 грудня 2016 року. Тим рішенням судді у затриманні Захарченка відмовили.

Апеляційний суд ухвалив рішення затримати ватажка бойовиків у рамках проведення досудового розслідування за підозрою у скоєнні ним злочину за статтею про участь у діяльності терористичної організації.

Захарченко очолює "ДНР" із серпня 2014 року, до цього він називав себе "військовим комендантом Донецька". На сайті МВС повідомляється, що він перебуває в розшуку з серпня 2014 року. Його звинувачують за ч. 1. ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією).

На початку 2015 року Генпрокуратура України оголосила Захарченку підозру у причетності до розстрілу автобуса під Волновахою, в результаті якого загинуло 12 осіб.

Конфлікт на сході України триває з весни 2014 року, коли проросійські сепаратисти почали захоплювати адміністрації у містах Донбасу і проводити так звані вибори. Зараз вони контролюють частину Донецької і Луганської областей.