До 10 років ув'язнення засудили колишнього бойовика, який готував серію вибухів на транспортній інфраструктурі Рівненської області

Чоловіка затримали наприкінці лютого
Фото: ssu.gov.ua
Суд дав 10 років диверсанту головного управління генерального штабу збройних сил країни-агресора РФ (відомого як ГРУ). Про це поінформував 14 липня пресцентр СБУ.

У пресцентрі повідомили, що він займався підготовкою підриву двох основних об'єктів транспортної інфраструктури в Рівненській області, щоб зірвати постачання іноземного озброєння й боєприпасів для сил оборони на східному й південному фронтах.

"Для виконання ворожого завдання злочинець провів розвідку території навколо інфраструктурних об’єктів і готувався до встановлення вибухівок у найбільш вразливих місцях обох транспортних шляхів", – ідеться в повідомленні.

СБУ затримала його наприкінці лютого 2023 року під час багатоетапної операції.

Засуджений – колишній бойовик, який ще до початку повномасштабного вторгнення Росії воював проти сил АТО на сході України у складі терористичних угруповань "Оплот" і "Хан", а також входив до складу агентурного апарату російської військової розвідки.

"Після 24 лютого 2022 року ворожий поплічник брав активну участь у бойових діях проти українських військ на запорізькому та херсонському напрямках. Згодом він отримав завданнями від російського ГРУ – приховано прибути на Рівненщину для вчинення диверсій на об’єктах транспортної інфраструктури. Окрім того, він збирав розвіддані про місця дислокації військових об’єктів на території регіону", – ідеться в повідомленні.

Суд визнав його винним у скоєнні злочинів проти державної безпеки України і призначив 10 років позбавлення волі.