ССО України показали, як оператори ударних дронів знищують російських окупантів на південному напрямку. Відео

Атаку російських загарбників воїни ССО відбили спільно з піхотою ЗСУ
Фото: Сили Спеціальних Операцій ЗС України / Telegram

Пресцентр Сил спеціальних операцій ЗСУ 13 червня опублікував у Telegram відео знищення російських окупантів за допомогою ударних FPV-дронів.

"Кадри бойової роботи зняли оператори БПЛА на південному напрямку. Воїни навчально-тренувального центру Сил спеціальних операцій показали, як працюють по противнику, що штурмом намагався взяти позиції сил оборони", – ідеться в повідомленні.

Атаку російських загарбників воїни ССО відбили спільно з піхотою ЗСУ.

"Після противник здійснив другу спробу штурму. Але її також успішно відбили. Під час бою надзвичайну ефективність продемонстрували оператори FPV-дронів ССО України. Попри намагання ворожих бійців сховатися в укриттях, багато з них були знищені ударами безпілотників", – зазначили в пресцентрі.

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частину Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів з північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської й Харківської областей.

5 червня 2023 року в Міноборони України заявили, що на деяких напрямках сили оборони перейшли до наступальних дій, деокупувавши до цього часу кілька населених пунктів.

Сили оборони за тиждень звільнили сім населених пунктів і просунулися на 6,5 км.