"Такий солодкий звук "бавовни". Щось дуже знатне детонує". У Бердянську пролунали вибухи на авіабазі окупантів – військова адміністрація

У Бердянську, за даними місцевої військової адміністрації, пролунали вибухи, їхньої причини поки не озвучили
Фото: defense.gov

У тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області зафіксовано вибухи на авіабазі російської армії. Про це 8 грудня повідомила "Суспільному" голова міської військової адміністрації Бердянська Вікторія Галіцина.

За її словами, спочатку було чути три потужні вибухи, а згодом – ще 15 вибухів меншої сили.

"Почалася масштабна пожежа. Майже всі "швидкі" та пожежні машини у місті виїхали на місце події", – ідеться у повідомленні.

Радник мера Маріуполя Донецької області Петро Андрющенко в Telegram повідомив, що звуки детонації було чути в селі Урзуф Донецької області (приблизно 35 км від Бердянська. – "ГОРДОН").

"Відгуки бердянської "бавовни" чути в Урзуфі. 16.50 – серія з трьох вибухів. 17.10 – серія вибухів. Такий солодкий звук "бавовни"! Судячи із систематичного повторення вибухів, щось дуже знатне детонує", – написав він.

Коментарів українського військового керівництва щодо вибухів у Бердянську та їхніх імовірних причин на час публікації новини не було.

Контекст:

Після повномасштабного нападу на Україну 24 лютого російські війська захопили частину Запорізької області. Обласний центр росіяни захопити не змогли, але регулярно обстрілюють його та інші міста регіону.

1 грудня Генштаб ЗСУ повідомляв, що у Запорізькій області окупанти відводять частину підрозділів далі від лінії зіткнення, а також вивозять награбоване майно.