"Щойно нового призначать і кирдик". Кім заявив, що захисники Миколаєва серед лідерів за кількістю знищених генералів РФ

Кім: Військові працюють чітко, палять не лише склади з боєкомплектом, а й командні пункти з генералами
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Захисники Миколаєва перебувають серед лідерів за кількістю знищених високопоставлених російських військовослужбовців. Про це 12 липня в Telegram заявив голова Миколаївської обласної державної військової адміністрації Віталій Кім.

"Військові працюють чітко, палять не лише склади з боєкомплектом, а й командні пункти з генералами. У нас взагалі в Миколаєві, не пам'ятаю – ми, здається, лідери зі знищення всіляких генералів. Тобто місце таке. Щойно приїдуть, щойно призначать когось нового – кирдик! – і разом із заступниками до побачення. На концерт [російського співака Йосипа] Кобзона", – сказав голова ОВА.

Він також зазначив, що сьогодні вранці російські загарбники "пристойно" обстріляли Миколаїв.

"Наразі ідентифікували 19 ракет разом зі "Смерчами", "Торнадо"... Усього 24 лунки в нас по місту, але святий Миколай і ЗСУ нас бережуть від негідників. Проте це дзеркально, вони казяться... Усі [жителі міста] живі, дякувати богу. Усе решту відбудуємо. Окупантам зараз дуже сумно, працюємо по них дуже чітко дедалі більше з кожним днем, як то кажуть – і це ми ще не починали", – резюмував Кім.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Унаслідок ранкового обстрілу Миколаєва пошкоджено дві медичні установи та житлові будинки. Кім повідомляв про 12 поранених.

Контекст:

Російська армія обстрілює Миколаїв та область із 24 лютого – із першого дня повномасштабного вторгнення в Україну. У березні квітні інтенсивність обстрілів знизилася після того, як українські військові відсунули окупантів від міста.

Із травня Миколаїв знову зазнає ракетних обстрілів майже щодня. 11 липня вранці в Миколаєві пролунали вибухи, Кім повідомляв, що місто атакували шістьма ракетами, постраждала одна людина.