"Тиждень пройшов під знаком робочих поїздок". Єрмак розповів, чим Зеленський займався останнім часом

Зеленський минулого тижня їздив різними регіонами України
Фото: president.gov.ua
Цього тижня президент Володимир Зеленський їздив Україною та зустрічався з іноземними політиками. Про це розповів глава Офісу президента Андрій Єрмак в ефірі телемарафону, повідомила 1 квітня пресслужба ОП.

Він зазначив, що "тиждень пройшов під знаком робочих поїздок" Зеленського та його команди регіонами України. Зеленський побував у Запоріжжі та Запорізькій області, у Дніпрі та Нікополі, у Сумській області.

"Це є дуже важливим. Президент завжди хоче особисто переконатися і поспілкуватися з людьми на місцях", – сказав він.

Єрмак зазначив, що під час цих поїздок були й важливі міжнародні заходи.

Зокрема, президент зустрівся у Запоріжжі з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі, який прибув для чергової інспекції окупованої Росією Запорізької АЕС. Українські енергетики продемонстрували президенту й гендиректору МАГАТЕ наслідки російських атак на ДніпроГЕС.

Також Зеленський узяв участь у Саміті за демократію під головуванням президента США Джо Байдена.

Окрім того, у річницю звільнення Бучі від російських загарбників 31 березня відбувся Бучанський саміт, для участі в якому в Україну прибули президентка Молдови і прем'єр-міністри Хорватії, Словенії та Словаччини, а також у режимі онлайн узяли участь приблизно пів сотні лідерів і представників різних держав.

"Усі говорили про відповідальність і про те, що всі, хто це зробив, хто вбивав, катував українців у Бучі та інших українських містах, мають відповідати", – зазначив Єрмак.

За його словами, під час відвідування Бучі всі присутні оцінили, скільки зроблено за рік для її відновлення, а президент зауважив, що темпи відновлення українських міст, які постраждали від війни, потрібно прискорювати. Над цим працює українська влада за участі міжнародних партнерів, які вже беруть під патронат окремі території.