"Тягнуть душі померлих". Бурятські шамани їдуть в Україну, щоб "чистити" російських солдатів

Окупантам везуть гунські намети, щоб проводити в них обряди
Фото: pdmnews.ru
Бурятські шамани збираються "чистити" російських солдатів, які воюють в Україні, бо вони з передової "тягнуть душі померлих". Про це пише російський журналістський проєкт "Подъем" 4 грудня.

Російським військовим раніше доправили юрти воїнів-гунів, де збираються проводити "гуманітарні обряди", заявив глава "Гунського фонду" Олег Булутов.

"Коли люди виходять із бойових дій, де багато загиблих тощо, вони в себе беруть дуже багато негативу. На них можуть сісти мертві, яких вони бачать, душа може просто причепитися. От солдат виходить із передової, повертається додому у відпустку, а із собою тягне душу цього померлого. Прийшовши в сім'ю, душа ця може сісти на будь-кого – на дитину, на дружину. Потім починаються проблеми в сім'ї тощо", – сказав він.

За словами Булутова, шамани їдуть в Україну, щоб із бійцями зустрітися на місці та "чистити" їх безпосередньо там. Також солдатам збираються передати "послання від духів предків", щоб вони не здійснювали воєнних злочинів.

Контекст:

24 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну під виглядом її "демілітаризації" та "денацифікації". Від самого початку, за даними СБУ, Путін розраховував захопити Україну за кілька днів. Але бліцкриг провалився.

Із урахуванням території, яку Росія захопила у 2014–2015 роках, зараз вона контролює Крим, частину Луганської, Донецької, Миколаївської, Харківської, Запорізької та Херсонської областей. Наприкінці літа – восени українській армії вдалося деокупувати майже всю Харківську та Миколаївську області, а також частину Херсонської, зокрема обласний центр – Херсон.

За даними Офісу президента України станом на вересень, від початку повномасштабного вторгнення російська армія скоїла в Україні понад 40 тис. воєнних злочинів. Українські правоохоронці ідентифікували приблизно 168 тис. російських окупантів.