Товариші по службі розповіли про українських військовослужбовців, які загинули на Донбасі на вихідних

За два дні на Донбасі вбили трьох українських військовослужбовців
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
11–12 вересня на Донбасі внаслідок обстрілу з боку окупантів загинуло троє українських військовослужбовців, дев'ятеро дістали поранення, ще один – бойову травму.

11 вересня внаслідок артилерійського обстрілу з боку окупантів загинув військовослужбовець 74-го окремого розвідувального батальйону солдатів Денис Герман, повідомила пресслужба батальйону у Facebook.

Скріншот: Окремий Розвідувальний Батальйон / Facebook

Також того дня загинув уродженець Кіровоградської області, військовослужбовець 17-го окремого мотопіхотного батальйону Олексій Куленко.

12 вересня окупанти вбили 27-річного матроса Артура Голуба, повідомила пресслужба 503-го окремого батальйону морської піхоти.

"Ворожа нечисть забрала життя нашого побратима, влучивши протитанковою керованою ракетою у вантажівку, якою він кермував. Загинув матрос Артур Голуб із Житомирської області, йому було лише 27 років. Братику, твоя військова родина обіцяє – виродки обов'язково поплатяться за твоє життя своїми! Спочивай із миром", – написали колеги загиблого.

Голуб – третій загиблий на Донбасі український військовослужбовець за останні два дні.

Контекст:

Одразу після анексії Криму 2014 року Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти та докази.

За даними Організації Об'єднаних Націй, за час конфлікту загинуло приблизно 13 тис. осіб.

22 липня 2020 року тристороння контактна група погодила режим повного й усеосяжного припинення вогню на Донбасі з опівночі 27 липня. На початку 2021 року ситуація на Донбасі загострилася. Українська сторона регулярно заявляє про випадки порушення бойовиками режиму припинення вогню. За рік дії перемир'я загинуло 45 українських військовослужбовців і 163 дістали поранення, повідомляли у ТКГ 27 липня.