"Трагічний початок дня". Окупанти вранці обстріляли Марганець, двоє людей загинули, дев'ятеро дістали поранення

Трьох постраждалих рятувальники дістали з-під завалів будинку
Фото: Валентин Резніченко / Дніпропетровська ОДА (ОВА) / Telegram

Російські окупанти зранку 23 вересня обстріляли Марганець Дніпропетровської області. Про це в Telegram повідомив голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

"Трагічний початок дня з обстрілами та загиблими. Росіяни вкотре накрили вогнем Нікопольський район. На ранок ударили з "Градів" та важкої артилерії по Нікополю і Марганцю. Скерували на мирні міста майже 30 снарядів", – написав Резніченко.

За його даними, у Марганці загинуло двоє людей – чоловік і жінка. За попередньою інформацією, ще дев'ятьох мирних жителів поранено. Трьох із них рятувальники дістали з-під завалів.

"У місті сталося займання будинку. Вогнеборці полум'я вже вгамували. Російські снаряди вісім будинків пошкодили, один – зруйнували", – наголосив голова ОВА.

Унаслідок обстрілу без світла залишилося 2200 сімей. Аварійні бригади електриків займаються ремонтом ліній.

У Нікополі пошкоджено майже 10 будинків. На місці обстрілів працюють рятувальники та поліція. Масштаби руйнувань уточнюють.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські окупанти постійно обстрілюють Дніпропетровську область із початку повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого.

Нікопольський район межує із Запорізькою областю. Район регулярно зазнає ударів із боку російських загарбників. Нікополь розташований на правому березі Дніпра, з протилежного боку – окупований Енергодар і Запорізька АЕС. Місто перебуває під постійними обстрілами РФ.