Трьом бойовикам, які на Донбасі вбили школяра Чубенка, заочно дали довічне

Чубенка вбили у 2014 році за активну проукраїнську позицію
Фото: Юрий Бутусов / Facebook

Окрім заочного довічного ув'язнення Дзержинський міський суд Донецької області зобов'язав бойовиків "ДНР" Вадима Погодіна, Максима Сухомлинова і Юрія Москальова заплатити по 1 млн грн матері вбитого ними у 2014 році 16-річного жителя Краматорська Степана Чубенка.

Дзержинський міський суд Донецької області заочно засудив сьогодні до довічного ув'язнення бойовиків "ДНР" Вадима Погодіна, Максима Сухомлинова і Юрія Москальова за вбивство у 2014 році 16-річного жителя Краматорська Степана Чубенка. Про це повідомляють на сайті Генеральної прокуратури України.

Юнака вбили за активну проукраїнську позицію.

За даними слідства, донецькі бойовики підвели Чубенка до заздалегідь викопаної в землі траншеї, поставили на коліна обличчям до неї і по три рази кожен вистрілили в голову. Юнак загинув на місці.

Суд повністю підтримав позицію прокуратури.

Злочинців також зобов'язали заплатити матері вбитого хлопця по 1 млн грн.

Чубенка викрали 23 липня 2014 року в Донецьку найманці бандформування "ДНР". Хлопця катували, убили 28 липня. Він був воротарем краматорського футбольного клубу і здав документи для вступу до одного з вишів Києва. Водночас Чубенко не приховував своїх проукраїнських поглядів.

21 червня 2017 року Ялтинський "суд" ухвалив заарештувати на 40 днів бойовика "ДНР" Погодіна (позивний Керч), який перебуває в розшуку Інтерполу за запитом України.

21 липня Генпрокуратура України звернулася до прокуратури Росії з проханням передати Погодіна.

30 липня бойовика відпустили з-під варти в окупованому Криму.