Цей тиждень надзвичайно важливий для здобуття підтримки, необхідної для звільнення всієї території України – Зеленський

Зеленський: Ми будемо робити все можливе й неможливе, очікуване й неочікуване, щоб у наших героїв було все необхідне для перемог
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні 20 грудня заявив, що цей тиждень є важливим для одержання Україною підтримки, необхідної для проходження зими й наступного року, а також для звільнення всіх українських територій, окупованих Росією.

Текст звернення опубліковано на сайті глави держави.

Зеленський розповів, що повернувся з Бахмута Донецької області, і закликав підтримувати українських захисників.

"Ми будемо робити все можливе й неможливе, очікуване й неочікуване, щоб у наших героїв було все необхідне для перемог. Для тих результатів, яких очікують усі українці. Яких очікують усі наші міста й села на лінії фронту. Це Мар'їнка, це Вугледар, це Торецьк, це Соледар, Кліщіївка... Це наша Луганщина, це наш південь України, це наш Крим. Україна нічого свого не залишатиме ворогу, – додав він. – Цей тиждень надзвичайно важливий для України – для того, щоб пройти цю зиму і наступний рік. Щоб здобути необхідну підтримку і щоб український прапор нарешті запанував на всіх ділянках нашого з вами кордону – кордону України".

Президент додав, що у Бахмуті захисники передали йому прапор України й попросили віддати його "тим, чиї рішення дуже важливі для України, для всіх наших воїнів". Зеленський запевнив, що це "обов'язково зроблять".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

2014 року РФ окупувала Крим і розпочала бойові дії на сході України. 24 лютого 2022 року Росія почала повномасштабну війну проти України.