"Центр прийняття рішень". Опублікували відео центру бойового управління ЗСУ, де працює генерал Сирський

Інтерв'ю із Сирським "у робочій атмосфері" знімали з дотриманням заходів безпеки, наголосив автор
Скріншот: Дмитро Комаров / Facebook
Український телеведучий Дмитро Комаров опублікував у Facebook відеоанонс інтерв'ю з командувачем Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським, у якому показано центр бойового управління українськими військами.

"Я свідомо називаю це місце "Центр прийняття рішень", бо саме так наш ворог називає такі місця. І саме вони – головна мета ворога", – написав Комаров.

У кадрі показано військових, включно із Сирським, які працюють у приміщенні з десятками комп'ютерів, екранів із ситуацією на фронті й картами бойових дій.

"Не скажу, де й коли відбувалася зйомка. Усе було зроблено з дотриманням заходів безпеки після довгих місяців очікування зустрічі", – наголосив Комаров.

Він пояснив, що хотів зробити інтерв'ю із Сирським "у його робочій атмосфері", але той виявився "невловимим – завжди в бою".

"Після роботи в Київській області він займався першою харківською операцією, а потім блискуче спланував історичний осінній харківський контрнаступ, результати якого знає весь світ", – зазначив ведучий.

За його словами, в інтерв'ю Сирський розповів, як керують бойовими діями, де ухвалюють стратегічні рішення, як восени в Харківській області сили оборони України змусили "другу армію світу" тікати. Інтерв'ю додали до документального проєкту Комарова "Рік", який вийде 24 лютого 2023 року.