"Українські воїни не дають ворогові здобути стратегічну перевагу". Сирський приїхав під Бахмут. Фото

Сирський проаналізував оперативну ситуацію на бахмутському напрямку
Фото: Сухопутні війська України / Land forces of Ukraine / Telegram
Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський укотре відвідав підрозділи на бахмутському напрямку. Про це повідомили у пресслужбі Сухопутних військ 24 січня.

Пресслужба не уточнила, коли саме відбувся візит, зазначено лише, що це було "днями".

"Зараз цей напрямок є епіцентром бойових дій. Тривають постійні обстріли й атаки в режимі 24/7. Проте українські воїни мужньо та непохитно тримають оборону і не дають ворогові здобути стратегічну перевагу", – ідеться в повідомленні.

Генерал проаналізував оперативну ситуацію на передовій і поспілкувався з командирами, а також вручив воїнам, які відзначилися, цінні подарунки й нагороди.

Контекст:

Генеральний штаб ЗСУ цієї зими регулярно повідомляє, що противник зосередив зусилля на наступі на лиманському, бахмутському й авдіївському напрямках у Донецькій області та зазнає там значних втрат.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний 3 січня розповів, що на ділянці Соледар – Бахмут – Майорськ ситуація залишається складною, ворог "фактично по трупах своїх" намагається просуватися вперед.

У район Бахмута й Соледара перекидають додаткові підрозділи сил оборони, заявив президент Володимир Зеленський 8 січня.

Уранці 15 січня Генштаб повідомляв про відбиті атаки окупантів поблизу Соледара. Увечері в Міноборони заявляли, що в районі Соледара точаться бої, а інформація про загальну картину фронту – державна таємниця.

"Битва за Соледар, за Бахмут, за всю Донецьку й Луганську області триває без жодної передишки", – сказав Зеленський у вечірньому зверненні 15 січня.